tree.jpg

Samfunnsprosjekter

Nærbilde av Oak Tree

Mange av samfunnsprosjektene som utføres av Cura Design er for gressrotsbaserte organisasjoner. Prosjektene er ofte preget av et høyt nivå av lokal deltakelse fra innbyggerne i området og lokale virksomheter. De fleste er "publikumsfinansierte" økonomisk og fikk betydelig støtte mht. tid og materialer og kunnskap fra lokale byggherrer.  Klikk på bildet for flere tegninger og videoer om et gitt prosjekt. 

Childrens theatre Devon

Stiltskin Childrens Theatre Plymouth

 

Cura Design fikk planleggingstillatelse i oktober 2015 for en nedlagt WWll gassdekontaminasjonsbygning og Heritage Asset som skulle konverteres til Plymouths første dedikerte barneteater og administrerte amfiteater i Plymouths eldste offentlige park. Utformingen av Childrens Theatre og amfiteater forsøker å anerkjenne og oppmuntre til forholdet mellom barneteateret og arven og naturen. Cura Design har sett til både biofile designprinsipper og passive hausteknologier (i samarbeid med Peter Warm Consultants) for å integrere naturen i det daglige livet til teatret. Eksterne grønne vegger gir ekstra habitat for fugler, insekter og sommerfugler, samtidig som de gir en rimelig designfunksjon og er også avskrekkende for grafitti. Det eksisterende vanntårnelementet er eksponert og uttrykt i designet. Dette viktige elementet vil ha to liv; et tidligere liv som inneholdt vanntankene for anlegget og dets nåværende og fremtidige liv som et sentralt element i gjenbruk av bygningen, ettersom dette området vil gi et minifluetårn for sceneskift og belysning med scenen nedenfor. På denne måten vil tårnet fortsette å gi en "livskraft", men på en helt ny måte og med en ny ånd.

Biophilic Community Centre

Union Corner samfunnssenter og hage

 

Union Corner er et gressrotsbasert samfunnsprosjekt. I likhet med Stiltskin,

prosjektet er preget av et høyt nivå av lokal deltakelse fra lokalbefolkningen og lokale virksomheter. Prosjektet ble opprinnelig "publikumsfinansiert"

økonomisk og har også fått massiv støtte når det gjelder tid og materiell

informasjon og kunnskap fra lokale byggefirmaer.

 

Union street er for tiden en boarded up and run down street. Det foreslåtte

fasaden som omgir bygningen og hagen ser for seg alt dette

bygde opp bygninger som åpner seg og blir bebodd av natur og

mennesker. Fasadeplater som i utgangspunktet gir forslaget en boarded up og

lukket utseende, åpent om morgenen for å lage steder å sitte og snakke. I

på denne måten gjenvinner plassen mellom det private rommet i hagen og det offentlige rommet på fortauet av de lokale innbyggerne.

 

Håndlagde elementer produsert av lokale kunstnere og produsert av håndverkere er festet til en rimelig bakgrunn av prefabrikkerte industrielle kledninger som vikler rundt hagen og blir en del av hovedfasaden. Hver gang en besøkende går gjennom en dør eller åpner et vindu, kommer de i direkte kontakt og berører disse håndlagde elementene og blir mer bevisste på disse naturmaterialene. De føler omsorg,

tanken og håndverket til lokalbefolkningen som laget dem.

 

 

biophilic meditation centre

Meditasjonssenter

Cura Design ble oppsøkt av Kadampa Meditation Center for å tilby planlegging og utforming av tjenester for et nytt senter i Plymouth. Prosjektet var en ombygging og endring av bruk fra en tidligere bankbygning og inkluderte overnatting og hage i de øvre etasjene.

lr-rain-DevonportPark-WIP-02.jpg

Tradisjonell bandstand i Listed Park

 

Plymouth bystyre og Friends of Devonport Park  utnevnte Cura Design til å se på å skape et dekket rom for arrangementer som kan holdes i Devonport  Park - Plymouths eldste fredede park. Den 150 år gamle parken ble tildelt 5,3 millioner pund inkludert Heritage Lottery Funding/STOR finansiering til en verdi av 3,294 millioner pund og 750 000 pund fra Devonport Regeneration Community Partnership og Plymouth bystyre.

 

Cura Design jobbet sammen med bistand fra studenter fra Plymouth College of Art i en struktur basert på den opprinnelige utformingen av den viktorianske bandstanden, som ble fjernet på 1950 -tallet, en moderne eller moderne tolkning av bandstanden og et tredje alternativ, som kombinerer begge moderne og tradisjonelle design. Lokale rester stemte over designene og den viktorianske bandstanden ble konstruert etter Cura Designs design og spesifikasjoner.