sun and beach.jpg

Sol og sjø - Sørvest -England

Boligprosjekter

“På en relativt sjeldent, steinete strand er det en stor stein som stikker ut over havet. Etter en klatring, en stigning fra det ene taggete fotfeste til det andre, nås en naturlig hylle hvor en person kan strekke seg i lengden og stirre ned i tidevannet som stiger og faller under, eller utover til bukten, hvor seil fanger lys og deretter skygger , deretter lys, mens de stikker langt ut nær horisonten. Solen har brent disse steinene, og den store kontinuerlige ebben og strømmen av tidevannet har smuldret steinblokkene, slått dem, slitt dem ned til de glatte solskallede steinene på stranden som rasler og forskyver seg under føttene mens man går over dem. En rolig følelse av den langsomme uunngåeligheten av de gradvise endringene i jordskorpen kommer over meg; en fortærende kjærlighet, ikke av en gud, men av den rene, ubrutte følelsen av at steinene, som er navnløse, bølgene som er navnløse, det ujevne gresset, som er navnløse, alle er definert øyeblikkelig gjennom bevisstheten til det vesen som observerer dem . Med solen brennende til stein og kjøtt, og vinden rufsende gress og hår, er det en bevissthet om at de blinde, ubevisste, upersonlige og nøytrale kreftene vil bestå, og at den skjøre, mirakuløst strikkede organismen som tolker dem, gir dem mening, vil bevege seg litt, så vakle, mislykkes og brytes til slutt ned i den anonome [sic] jorda, stemmeløs, ansiktsløs, uten identitet.

Fra denne opplevelsen kom jeg hel og ren ut, bitt til benet av solen, vasket rent av iskaldt saltvann, tørket og bleket til den glatte roen som kommer fra å bo blant de primære tingene.

Også fra denne erfaringen oppstår en tro for å bære tilbake til en menneskelig verden av små lyster og svikefulle smålighet. En tro, naiv og barn som kanskje, født som den er fra naturens uendelige enkelhet. Det er en følelse av at uansett hva andre har for ideer eller oppførsel, er det en unik rettighet og skjønnhet til livet som kan deles i åpenhet, i vind og sollys, med et medmenneske som tror på de samme grunnleggende prinsippene. ”


- Sylvia Plath

Cura Design har over 15 års erfaring med å designe og få planleggingsgodkjenninger for boligprosjekter i fantastiske landskap og landlige områder, inkludert utpekte AONB, verneområder og fredede bygninger. Nedenfor er et utvalg av nåværende og fullførte boligprosjekter. Klikk på bildet for flere tegninger og videoer om et gitt prosjekt.

biophilic house

Green Roof aligns with hill

Dark Sky Area

Air Source 
Heat Pump

Oppussing og utvidelse til hjemmet i Quontock nasjonalpark (forhåndsbygging)

 

Cura Design fikk nylig byggetillatelse for oppussing og forlengelse av et viktoriansk jakthytte på en liten bedrift i Somerset. Prosjektet ligger i utkanten av Quontock nasjonalpark AONB og var det første området i Europa som mottok den internasjonale mørkehimmelsreservatbetegnelsen i 2011.

 

Unikt for prosjektet er at den ene av kundene er ekspert på termisk byggstoff og den andre er en sertifisert elektriker med kunnskap om konstruksjonsteknikk. Prosjektet er delvis selvbygd og inkluderer en god del skreddersydde termiske detaljer samt planlagt varmepumpe. MVHR -system, integrert solcellemembrantak og et stort takvindu for personvern.

Colour of leaves of trees blends 
with natural corten steel roof

biophilic house Dartmoor

Erstatningsbolig i Dartmoor National Park (forhåndsbygging)

 

Cura Design fikk nylig byggetillatelse for en erstatningsbolig i Dartmoor nasjonalpark. Området var tidligere et ridesenter med staller, en innendørs ridebane og forskjellige uthus på et vakkert sted i parken. Prosjektet har et tak i cortenstål som sakte vil få en patina som smelter sammen med skog og vertikal kledning av lerkregn. Bærekraftsfunksjoner inkluderer en vannkilde varmepumpe som går på en bekk på eiendommen og et innovativt stoff første kledningssystem som er i nærheten av passivehaus standard inkludert et MVHR system.

Vertical larch strips
age naturally

Water Source 
Heat Pump

PV Panels and Battery

PV Panels and Battery

Sustainable house Topsham Devon

Rain Water
Harvesting

Ny bolig i Topsham Devon (under bygging)

 

Cura Design fikk nylig byggetillatelse til et nytt treromshus i den historiske byen Topsham i et bevaringsområde. Prosjektet har et tradisjonelt utvendig murstein i tråd med verneområdet. Interiøret er moderne med en funksjonell hengende trapp som vil skille stue og ding mellom kjøkkenet. Prosjektet har betydelige bærekraftsfunksjoner, inkludert luftvarmepumpe med MVHR -system, solcelleanlegg og termisk, Tesla -batteri, regnvannsoppsamling og lagring og tekstilisoleringsteknologi i gulv, vegger og tak.

Ground Source 
Heat Pump

Glazing provides feeling of outdoor courtyard

Listed biophilic house

Oppussing og utvidelse til klasse ll oppført hus Devon

Cura designet og fikk planleggingsgodkjenning for en subtil forlengelse av et vernehus i klasse II i Devon. Designet kulminerte med en lang prosess med diskusjoner og søknader med Council Planning og ble godkjent etter at en presentasjon ble holdt av Cura Design i Planning Committee. Designet består av tre forskjellige elementer: 1. Den renoverte hytta 2. Omslutt den historiske gårdsplassen med glasert tak. 3. Oppussing og utvidelse av det historiske uthuset.

Super insulated

Natural
Ventilation

Biophilic Extension

Photo: Joakim Boren Photography

Utvidelse til Townhouse Plymouth

 

En liten påfyllingsforlengelse som produserer et yogastudio i første etasje og barnesoverom fremfor alt under en renovert trapp med takvindu. Prosjektet inkluderer en skjult luke for ventilasjon på soverommet til barnet. Prosjektet mottok lokale og nasjonale priser og ble omtalt i Grand Designs magazine.

Conservation Area

Cottage refurb Newton Ferrers

Green
Roof

Super insulated

Oppussing og tre -etasjes forlengelse til hytte ved sjøen - Newton Ferrers, Devon

 

En stor del av designet innebar å opprettholde og forbedre de eksisterende egenskapene til denne hytta i verneområdet på en diskret måte. Prosjektet inkluderte betydelige utgravninger og strukturelle hensyn bak eiendommen og vanskelige tilgangshensyn under byggingen.

 

Oppussingen av hytta inkluderer et nytt naturlig skifertak og veranda, og nye tømmerperioder i en nylig gjengitt fasade i tråd med terrassen.

 

Inngangspartiet  leder først forbi et arbeids- og spillrom og deretter forbi en oppusset brødovn og familiebad til en trapp som kommer til kiten. Sitteplasser på kjøkkenet gir utsikt over salongen og utsikten over elven Yealm. Kjøkkenet har et takvindu over øya sittegruppe. Denne etasjen har to soverom med baderom og automatiske takvinduer med trapper som fører til en hage.

 

Trapper fra kjøkkenet fører til et privat studio på taket med terrasse omgitt av et grønt tak og hage med utsikt over elven. 

Natural light increased for the existing kitchen and bedrooms

House

Double storey glazed atrium and extension at Gerrards Cross

Extension

Double Storey House Extension, Double Storey Garage Extension and Loft Conversion, Gerrards Cross, South Buckinghamshire

 

A double storey glazed atrium was created between the existing house and new double storey extension to allow light into the existing upper storey bedroom windows and ground floor kitchen. The masterbedroom area was located on the first floor and accessed via a glazed bridge.

 

The stair was extended into the the loft area to create additional office space.

 

The garage was demolished and enlarged to create a three car garage below and games room above.